Salut

L’Hospital de Bellvitge impulsa la teleassistència per als pacients amb asma

El servei de pneumologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge ha activat per primera vegada a Catalunya un projecte de teleassistència per al seguiment dels pacients amb asma greu. El control telemàtic de l’evolució dels pacients es fa mitjançant una aplicació mòbil creada especialment per registrar els diferents valors que permeten controlar-ne l’evolució, l’ús dels inhaladors, la medicació i la funció pulmonar amb l’ús de mesuradors domiciliaris de flux espiratori.

Aquesta iniciativa forma part d’un estudi científic per determinar si, al cap d’un any, els pacients seguits telemàticament han tingut o no una millor evolució que els atesos de forma estrictament presencial. Hi prenen part més d’un centenar de pacients, repartits de manera equitativa i aleatòria entre l’atenció presencial i la telemedicina.

L’aplicació utilitzada també permet als pacients accedir a textos, imatges i vídeos educatius personalitzats segons l’estat i necessitats de cada persona, rebre recomanacions i ajustaments de medicació de l’equip assistencial en funció de les dades comunicades i, davant de qualsevol dubte, posar-se en contacte amb l’equip assistencial mitjançant un servei de missatgeria propi.

La Dra. Mariana Muñoz-Esquerre, coordinadora de la Unitat Funcional d’Asma de l’Hospital de Bellvitge, apunta que la meitat dels pacients amb asma greu tenen un mal control de la malaltia. “Amb aquest projecte pretenem reforçar l’educació i les habilitats dels pacients i detectar precoçment l’empitjorament dels símptomes”, explica.

L’infermer Héctor Cabrerizo, membre de la Unitat Funcional d’Asma, remarca que amb aquesta app es pot tenir un contacte més continuat que amb les visites ocasionals. “En la pràctica clínica, quan un pacient empitjora entre visita i visita ens n’adonem passat un temps, mentre que d’aquesta manera tenim de seguida la informació i podem reaccionar de forma immediata”.

Quan acabi el projecte es mesuraran les millores en el control de la malaltia, l’adhesió al tractament i la qualitat de vida aconseguides, així com també el progrés dels pacients en el coneixement global de la pròpia malaltia. Si, com s’espera, els resultats són positius, es preveu que el projecte continuï dins el marc tecnològic global de teleassistència que desenvolupa l’hospital.

A Catalunya, pateixen asma més de mig milió de persones, el 54,2% de les quals són dones, amb una edat mitjana de 41 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La crònica

Les probabilitats que t’atropelli una bicicleta

Societat

Afavorir la inclusió de joves LGTBIQ+

El Prat de Llobregat
SOCIETAT

Canet vol preservar el so de les campanes declarant-les bé cultural d’interès local

CANET DE MAR

El barri Devesa-Güell bateja una plaça amb el nom de Natàlia Molero

girona

El Col·legi de Metges distingeix Miquel Carreras, Josep Lloveras i el Bernat Jaume

GIRONA

Tensió i cops de porra a la seu de Ciutat Vella durant la protesta pel desallotjament de La Tancada

Barcelona
Sant Joan les Fonts

Adhesió a l’entitat que promou lla municipalització de l’aigua

Sant Joan les Fonts
societat

Protesta davant la Monumental de Barcelona contra la festa pel Dia Internacional de la Tauromàquia

Barcelona
societat

La subvenció per pagar el 75% de l’enllumenat nadalenc del comerç barceloní costarà 1,4 milions d’euros

Barcelona